Csipetke tábor 2019

00_Nyito

Ebben az évben a csipetke tábort a GINOP pályázat keretében szerveztük meg

Tanulóink így számoltak be a táborról.
“Érkezésünk napján az esténk megbeszéléssel telt; ki lettek osztva a másnapi feladatok.
Szerda reggelünk eléggé sietősen kezdődött, mi is megkaptuk a pólókat; az idevezető útra felrajzoltuk a jelzéseket, hogy a szülők, és a gyerekek biztos tudják merre kell jönni; kint előkészítettük a helyszínt, és vártuk a csipetkéket.
Eleinte még kevesen jöttek, de szép lassan mindenki megérkezett. Átvette mindenki az idei fehér csipetkés pólóját, megkapták a szokásos karszalagot, és mindenkit elkísértünk a szobájához. Ezután az osztályfőnök és az új osztálya megismerkedtek egymással, majd az ebéd következett.
A csipetkék az ebéd után, részt vettek segítőikkel a már megszokott „Fűzfő túrán”, az estét pedig egy táncbemutatóval zártuk.
A harmadik napon Budapest volt az egésznapos program, elsőnek a Csodák Palotája érdekes szobáit, bemutatóit, majd a Tropicarium-ot nézhettük meg. Mindenki kellően elfáradt a hosszú nap után, de a csipetkékre ezután még vártak a kvíz játékok.
Pénteki napunk nagy részét Kislődön töltöttük a kalandparkban. A kisebb sérüléseket leszámítva mindenki jól érezte magát, viszont a végén beborult ég ellenére a csipetkék az eddig első fejlesztő programmal zárták a napot.
Szombaton a Veszprémi Állatkertbe látogattunk el, de előtte részt vettek a csipetkék még egy fejlesztő programon, utána pedig tábortűz volt az utolsó program.
Az utolsó napon már mindenkin meglátszott az egésznapos programok hatása, de reggeli után még volt hátra az utolsó fejlesztő foglalkozás. Volt aki már reggel elhagyta a tábort, de 18:00-ig mindenkinek sikerült hazaérnie.”

Csonka Ella
segítő (10.e)

DSC_0377

“Augusztus 21-én megkezdődött a tábor, 8:30-tól 10:00-ig mindenki megérkezett a fiú kollégiumba.
Leadtuk regisztrációnkat, majd mindenkit beosztottak egy-egy csoportba és szobába. Egy kis idő elteltével mikor már mindannyian bepakoltunk, a leendő osztályok összegyűltek és megismerkedtek osztályfőnökükkel. Később átsétáltunk csoportvezetőnkkel az iskolába, ahol az igazgató hivatalosan is megnyitotta a tábort. Mikor a megnyitó véget ért részt vettünk egy kvízjátékos ,,Fűzfő túrán’’ ahol körbejártuk a várost. Kaptunk egy térképet, amin a főbb helyek voltak ábrázolva. Minden egyes hely egy állomás volt, ahol egy feladatot kellett elvégeznünk.
Amikor végeztünk a feladatokkal visszamentünk a szállásra és együtt az egész tábor elment vacsorázni. A finom és ízletes vacsora után elvonultunk a suli udvarába, ahol az iskola volt tanára, aki egyben egy rocker énekes, adott műsort. A fergeteges koncert után, hogy ne csak énektudásunkat mutassuk meg jött egy kis tánc is.
A következő napi program Budapest volt, ahol megnéztük a Csodák Palotáját és a Tropicarium-ot. A Csodák Palotájában az űrtől elkezdve a fizika törvényéig minden érdekesebbnél érdekesebb dolgokat fedezhettünk fel. A Tropicariumban megismerkedhettünk a különleges halfajokkal, sőt még ráját is lehetett simogatni. Este az elbűvölő Budapesti kirándulás után következett a játékest, ahol a csapatok összemérhették tudásaikat. Minden csoportnak öt feladatot kellett elvégezni (például „Hány dkg lehet a csipetke?” vagy „Írjon mindenki egy diák himnuszt a tanulásról”). Ezekben a himnuszokban olyan vicces és jópofa dolgok születtek, hogy volt, aki egy rap-et írt, de volt olyan is, aki szimplán átírta a himnusz szövegét.
A harmadik nap ellátogattunk Kislődre a Sobri Jóska élményparkba. Itt lehetett bobozni, a kötélpályán is kipróbálhattuk magunkat, de lehetett vízi biciklizni, fánkon csúszni és egy csomó kalandos játékkal ismerkedhettünk meg. Az egész napos kalandpark után este fejlesztő foglalkozások voltak. Itt mindenki választhatott, hogy hova szeretne menni. Lehetett menni egy táncos-zenés foglalkozásra lehetett sportolni és kézműveskedni.
A negyedik nap a Veszprémi állatkertet jártuk be, ahol megnézhettük a bébi zsiráfot. Miután visszaértünk a kollégiumba este az iskola udvarán tábortüzet gyújtottunk, ahol egy zenés közös táncos esttel zártuk a tábort.
Végül az utolsó nap még utoljára elmentünk egy utolsó közös reggelire majd utána lehetett elhagyni a tábort. Akik még maradtak csipetkék azoknak délelőtt fejlesztő foglalkozások voltak. A nap végére megkaptuk tankönyveinket és 18:00-ig mindenki elhagyta a tábor területét.”

Nagy Judit
„csipetke” 9.e