Érettségizetteknek

A 2018. szeptemberében induló, nappali tagozatos szakmai képzésekre jelentkezési lapunk letölthető itt, vagy átvehető a titkárságon, illetve kérésre postai úton megküldjük.
Kérjük, hogy a kitöltött jelentkezési lapot postai úton, vagy emailben csatolmányként juttassa el számunkra 2018. április 30-ig.

Felvételi vizsga nincs. A felvételnél a sajátos nevelési igényű tanulók nem részesülnek különleges elbírálásban. Túljelentkezés esetén az érettségi bizonyítvány érdemjegyeinek összegéből képzett pontszám alapján rangsorolunk.

Egyes képzésekben kiemelt ösztöndíj. Vállalatokkal való együttműködésünknek köszönhetően céges partnereink akár havi 50.000,- forint támogatást is nyújtanak az általuk kiválasztott, hozzájuk gyakorlatra járó diákjainknak.

Informatika ágazatra előképzés – 1 év

Az informatikai szakmákra történő alapozás során a tanulók információ technológiai, programozási és hálózati ismeretekre tesznek szert, valamint felkészülnek a különböző informatikai OKJ szakmák kiválasztására. A képzés megkezdésének feltétele az érettségi.

Informatikai rendszerüzemeltető (OKJ 54 481 06) – 1 év (előképzettséggel)

Feladata: informatikai hálózatok tervezése, kiépítése, üzemeltetése, szerver és asztali operációs rendszerek, szoftverek telepítése, üzemeltetése. Web szerver telepítése, szolgáltatások, felhasználók kezelése, Web felület tervezése.

CAD-CAM informatikus (OKJ 54 481 01) – 1 év (előképzettséggel)

Feladata: számítógépes tervezés (CAD), gépelem gyártás (CNC), számítógéppel támogatott gyártástervezés (CAM), a tervezés és gyártás folyamattervezése, üzemeltetése (FMS).

Gazdasági informatikus (OKJ 54 481 02) – 1 év (előképzettséggel)

Feladata: vállalatok gazdasági területén ügyviteli és számviteli számítógépes rendszerek telepítése, karbantartása, üzemeltetése, az informatikai háttér biztosítása, fejlesztése, projektek támogatása.

Elektronikai technikus (OKJ 54 523 02) – 1 év (előképzettséggel)

Feladata: elektronikai rendszerek építése, karbantartása, üzemeltetése, áramkörök tervezése, kivitelezése, ipari vezérlők programozása, mérés, hibaelhárítás. Duális képzés a Denso és a Harman székesfehérvári gyáregységével együttműködve.

Erősáramú elektrotechnikus (OKJ 54 522 01) – 1 év (előképzettséggel) vállalati ösztöndíj

Feladata: vállalat energetikai hálózatának méretezése, a hálózat, villamos gépek és az irányítástechnika üzemeltetése, mérése, hibaelhárítás. Duális képzés a Denso székesfehérvári gyáregységével együttműködve.

Kereskedő (OKJ 54 341 01) – 1 év (előképzettséggel)

Feladata: árucikkek beszerzése és értékesítése, kiskereskedelmi egység szabályszerű üzemeltetésének szervezése, vezetése, ellenőrzése, a vállalkozás működtetése.

A felvétel feltétele a képzésekben:

  • egészségügyi alkalmasság;
  • ágazati érettségi bizonyítvány, vagy annak megfelelő egy éves ágazati előképzés.