Érettségizetteknek és érettségire készülőknek

A 2019. szeptemberében induló, nappali tagozatos szakmai képzésekre jelentkezési lapunk letölthető itt, vagy átvehető a titkárságon, illetve kérésre postai úton megküldjük.
Kérjük, hogy a kitöltött jelentkezési lapot postai úton, vagy emailben csatolmányként juttassa el számunkra 2019. április 30-ig.

Felvételi vizsga nincs. A felvételnél a sajátos nevelési igényű tanulók nem részesülnek különleges elbírálásban. Túljelentkezés esetén az érettségi bizonyítvány érdemjegyeinek összegéből képzett pontszám, illetve a szakmai vizsgaeredmény alapján rangsorolunk.

Egyes képzésekben kiemelt ösztöndíj. Vállalatokkal való együttműködésünknek köszönhetően céges partnereink akár havi 50.000,- forint támogatást is nyújtanak az általuk kiválasztott, hozzájuk gyakorlatra járó diákjainknak.

Érettségire felkészítés – 2 év

Szakmai érettségire felkészítő képzés. A képzés megkezdésének feltétele a szakközépiskolai szakmai vizsgabizonyítvány bármely szakképesítésben. (Részszakképesítés nem megfelelő a felvételhez.)

Informatika ágazatra előképzés – 1 év

Az informatikai szakmákra történő alapozás során a tanulók információ technológiai, programozási és hálózati ismeretekre tesznek szert, valamint felkészülnek a különböző informatikai OKJ szakmák kiválasztására. A képzés megkezdésének feltétele az érettségi.

Informatikai rendszerüzemeltető (OKJ 54 481 06) – 1 év (előképzettséggel)

Feladata: informatikai hálózatok tervezése, kiépítése, üzemeltetése, szerver és asztali operációs rendszerek, szoftverek telepítése, üzemeltetése. Web szerver telepítése, szolgáltatások, felhasználók kezelése, Web felület tervezése.

CAD-CAM informatikus (OKJ 54 481 01) – 1 év (előképzettséggel)

Feladata: számítógépes tervezés (CAD), gépelem gyártás (CNC), számítógéppel támogatott gyártástervezés (CAM), a tervezés és gyártás folyamattervezése, üzemeltetése (FMS).

Gazdasági informatikus (OKJ 54 481 02) – 1 év (előképzettséggel)

Feladata: vállalatok gazdasági területén ügyviteli és számviteli számítógépes rendszerek telepítése, karbantartása, üzemeltetése, az informatikai háttér biztosítása, fejlesztése, projektek támogatása.

Elektronikai technikus (OKJ 54 523 02) – 1 év (előképzettséggel)

Feladata: elektronikai rendszerek építése, karbantartása, üzemeltetése, áramkörök tervezése, kivitelezése, ipari vezérlők programozása, mérés, hibaelhárítás. Duális képzés a Denso és a Harman székesfehérvári gyáregységével együttműködve.

Erősáramú elektrotechnikus (OKJ 54 522 01) – 1 év (előképzettséggel) vállalati ösztöndíj

Feladata: vállalat energetikai hálózatának méretezése, a hálózat, villamos gépek és az irányítástechnika üzemeltetése, mérése, hibaelhárítás. Duális képzés a Denso székesfehérvári gyáregységével együttműködve.

Épületgépész technikus (OKJ 54 582 01) – 1 év (előképzettséggel)

Feladata: épületek kivitelezési terveinek értelmezése, ajánlat készítése és kivitelezés ütemezése, vezetése, valamit a szükséges engedélyek beszerzése és dokumentáció vezetése, illetve az épületek üzemeltetése, karbantartása.

Kereskedő (OKJ 54 341 01) – 1 év (előképzettséggel)

Feladata: árucikkek beszerzése és értékesítése, kiskereskedelmi egység szabályszerű üzemeltetésének szervezése, vezetése, ellenőrzése, a vállalkozás működtetése.

A felvétel feltétele a képzésekben:

  • egészségügyi alkalmasság;
  • ágazati érettségi bizonyítvány, vagy annak megfelelő egy éves ágazati előképzés.