Európai Álom Kupa

Március 9., csütörtök – 10 fő diákcsapatunk 2 tanár kísérővel a balatonfüredi Kékszalag Portba látogatott, hogy Európa 10 országának és 1000 diákjával együtt részt vegyen az Európai Álom Kupa Erasmus+ pályázat nyitórendezvényén.

A program a reggeli órákban kezdődött 10:00-kor és kora délutánig tartott. Az esemény két részből áll: először egy nemzetközi bejelentkezést hallgathattak meg a diákok angol nyelven 10 országból, melynek során Európa legeredményesebb vitorlázói tartottak élménybeszámolót. A nemzetközi részt egy magyar előadás/beszélgetés követte Berecz Zsombor olimpiai ezüstérmes vitorlázónkkal (akivel közös fotók is készültek, szintén kishajóépítő szakmabeli kolléga is! :) ) az ország eddigi legeredményesebb olimpikon vitorlázója, többszörös Európa bajnok és világ bajnok! A további program során szárazföldön szimulátorok segítségével kipróbálhatták a diákok a vitorlázás élményét valamint vitorláshajók típusaival ismerkedtek meg. Várjuk a májusi fordulót, ahol már vitorlázni is fogunk, küzdünk a döntőbe jutásért amely a Garda tavon 2 hét nyaralással/vitorlázással zajlik majd.

A csapat:

Amrein Patrik 1/9. B, Berta Ákos 1/9. B, Csarmasz Kornél 1/9. B, Muzsay Patrik Zsolt 1/9. B, Pénzes Norbert 1/9. B, Berkes Bálint 2/10.B, Németh Bálint 2/10.B, Pénzes Bálint 2/10.B, Tomó Kristóf 2/10.B,  Áldozó Zsombor 10.E, Pressing Szabolcs 10.E, Svendor Zsombor 10. E, Pálmai Ádám 10. I

Kísérőtanárok:  Székely Nándor és Bozzay Endre