Haditorna Veszprémben

Szeles, hűvös időben rendezték meg a veszprémi Schönherz pályán az idei Veszprém megyei haditornát. Szerencsére a szervezőket és a résztvevőket is elkerülte az eső, így remek feltételek között ismerkedhettek a fiatalok a honvédségi feladatokkal.

part000001 (1)

Iskolánk csapata évek óta rajthoz áll ezen a vetélkedőn és így történt ez az idén is. Ezúttal négy elsős fiatalember vállalta a megmérettetést.

Doszpolt László, Hajnal Dániel, Tóth Gergő, illetve Varga Dávid érkezett a megyeszékhelyre, hogy összevesse felkészültségét a régió 18 másik közösségével!

Korábban soha nem állt még rajthoz 19 együttes, ám a házigazdák hozzáértését mutatta, hogy rendkívül szervezetten és az előzetes terveknek megfelelően bonyolították le a rendezvényt.

part000001 (2)

A négy fős csapatokat kilenc állomás várta, ahol fizikai felkészültségükről, elméleti tudásukról, ügyességükről kellett számot adniuk a diákoknak. Természetesen a terepről nem hiányozhattak a speciális szakiskolák képviselői sem, akik hagyományosan a dobogós helyekért küzdenek évről évre, míg a többi középiskola tanulói igyekeznek minél jobban szerepelni a különböző erőpróbákon.

Az Öveges iskola négyes fogata ezúttal kimagaslóan teljesített, hiszen valamennyi Centrumos csapatot megelőzve a tizenkettedik helyen zártak.  Különösen a tájékozódási vetélkedőn brillíroztak a fűzfői színek képviselői, valamennyien hibátlanul értek célba. Persze a céllövészet, az akadálypálya, az egészségügyi feladat, a váltófutás, az elméleti totó, a kézigránát hajítás és a térképes helymeghatározás sem tudott kifogni ezúttal az Öveges négyesen, akik megfogadták, hogy jövőre is ott lesznek a Haditornán és igyekeznek még előrébb lépni a végső tabellán.