Hagyományteremtő futball

Balatonfüred – A Szent Benedek iskola kollégiumának meghívására a tóparti városban lépett pályára az Öveges kollégiumának kispályás labdarúgó csapata. A körülmények egyáltalán nem voltak kispályások, hiszen az egyházi fenntartású tanintézmény kollégiumának parkosított udvarán műfüves bekerített kézilabda pálya, betonos kosárlabda pályák és szabadtéri bográcsozó is a diákok, illetve tanárok rendelkezésére áll.

labdarugas

Alaposan elcsodálkoztunk tehát, amikor a kékbe öltözött fiaink, a fehér mezes vendéglátókkal a Bajnokok Ligájának indulójára vonultak fel a szép küzdőtérre. A fürediek az elsős kollégisták köszöntése alkalmából hívták meg az övegeseket az összecsapásra (az invitálásban nyilván szerepe volt Légrádi Csilla nevelő tanárnőnek is, aki tőlünk igazolt át a Balaton partjára).

A mérkőzés alatt remek zene szólt és a helyiek hangos szóval biztatták kedvenceiket. A fűzfői kollégisták eleinte kissé megszeppenten harcoltak, de később magukra találtak és a csupa „profi” labdarúgóból álló fürediek csupán 3:1-re vezettek a félidőben. A mérkőzés végére a különbség tovább nőtt, de természetesen ezúttal valóban elsősorban a részvétel volt a fontos mindenki számára.
A remek csatát követte az újonc kollégisták köszöntése, majd a közben elkészült bográcsgulyás közös elfogyasztása volt a program. A nap végén hatalmas labdarúgó pálya alakú tortát szeleteltek fel a fiatalok és fogyasztották el jóízűen.

A két intézmény nevelői (a vendégek részéről Dózsa Éva kollégium vezető képviselte az Övegest) megegyeztek abban, hogy hagyományt teremtenek ezzel a rendezvénnyel, így jövő tavasszal a fürediek érkeznek majd Balatonfűzfőre, hogy megmérkőzzenek az Öveges együttesével.