„Hakni” az Övegesben

Október 10-én 18 órai kezdettel ismerkedési estünkön mutatkoztak be a kilencedikesek a kollégium közösségének. Volt nagy izgalom és kavarodás a délutáni főpróbán. Ekkor még senki nem hitte volna, hogy ebből egy műsor áll majd össze még ebben az évszázadban. Ám a „Csipetkék” megtáltosodtak és láss csodát; kiállták a hét próbát, melyet nevelőik szabtak ki számukra.
A feladatok közt szerepelt előzetes nyomozás, közös produkció vagy mutatvány bemutatása, saját ihletésű tanulást dicsőítő himnusz és a kollégiumi élettel kapcsolatos induló előadása kreatívan, tanárok neveinek körmölése, egy szabadon választott dal eléneklése; majd végül; az ifjú nebulók kampánybeszéddel győzhették meg társaikat, hogy vajon miért is ők a legjobbak az öt osztály között.
DSCN4932
A hét próba teljesítése, a sok móka és kacagás után a fogadalomtétel következett.
A gólyák „reptetésében” segítettek a nagyobb diákok is. Hála nekik, nem volt nagy zuhanás a gólyarajok egyikénél sem, pedig volt idő, amikor úgy tűnt a 9/b nem állja ki a próbát. Az idősebb tanulók támogatása és lelkesedése rengeteget jelentett az ifjoncok számára a felkészülési időszakban.
Az öreg diákok még meglepetés produkcióval is készültek. Igazi finálé volt a Badics László, Balogh Marcell, Fülöp Bence, Horváth János, Horváth László és Magyar Kristóf előadásában látható balett. A művészi előadást a közönség vastapssal követelte vissza a „színpadra”. A fiúk kecses mozgását, finom, légies mozdulatait még sokáig fogjuk emlegetni!
Mint a népmesékben is, aki, kiállja, a hét próbát elnyeri méltó jutalmát.

A győztes csapat a 9/e lett, akik igazgató úrnak hála; felelés alóli felmentéssel gazdagodhattak. A második helyezett, a 9/i osztály, ők a kollégium igazgatójának köszönhetik a tankör alóli felmentésüket. Bronzérmesünk a 9/h. A csapat kimenő-hosszabbítási kuponokkal maradhat tovább távol a kolesztól. A kollégiumi diákönkormányzat finomságokról is gondoskodott, így ismerte el az összes részt vevő csapat sikeres versenyzését és hősies helytállását. A diák segítők és a meglepi műsor tagjai sem maradtak jutalom nélkül. Mindig méltányoljuk az együttműködő hozzáállást! A nagyok példamutatása óriási formáló erő a kilencedikesek számára.
DSCN4894
Minden küzdő „Csipetkének”, segítő öreg diáknak, Osvald Dávidnak és együtt érző csapatának köszönet a munkájukért, amellyel támogatták, hogy a kollégiumi diákokat, hacsak egy kis időre is, de elmozdítsuk számítógépeik és mindenféle „digitális elfoglaltságaik” elöl!
DSCN4906
Gratulálunk a kilencedikes kollégista diákjainknak, akik immár a kollégiumi közösség teljes jogú tagjai!

Takács Bernadett
szervező, kollégiumi nevelőtanár