Határtalanul értékelő szakasz

IMG_2631

Barátság határtalanul Balatonfűzfő-Barót nemzeti önismereti program

 
 
 

2015. 05. 13.
Bemutató előadás a Határtalanul programról és a mi találkozónkról

Szép számban voltak érdeklődők a bemutatón. Három részre bontottuk a bemutatót. Előbb a programról volt szó, majd sorban a két utazásról. Végül együtt néztük meg a kiállítást. Meglepetésként egy felvett filmrészlet is a vászonra került.

A képek magukért beszélnek
Eloadas_1 Eloadas_2
Eloadas_3 Eloadas_4
Eloadas_5 Eloadas_6
Eloadas_7 Eloadas_8

2015. 05. 13.
Témanap a projektről

A feldolgozás témanap keretében folytatódott. Még egyszer megnéztük a projekttermékeket. Ezen belül a magyarországi szakasz végén nyitott kiállítást kiegészítettük az Erdélyben készült képek közül néhánnyal. Összerendeztük az anyagainkat és felkészültünk arra, hogy bemutató előadást tudjunk a programról tartani az érdeklődő diákoknak.

A témanap a bemutató előadás megtartásával fejeződött be.
A tanulók informatikából, történelemből és földrajzból kaptak jeles osztályzatot.

Fakultatív témanap
temanap_1 temanap_2
temanap_3 temanap_4
temanap_5 temanap_6

2015. 05. 12.
Értékelő foglalkozás (2 órás)

A kétórás foglalkozás elején egymás szavába vágva kezdték élményeiket mesélni egymásnak tanulóink. Azután leültettük a társaságot és áttekintettük a tapasztalt eseményeket. A történelmi háttár újra és újra előkerült. A Magyarország határain túl élő magyarság államhatáron kívüli elhelyezkedése még élőbben vált megtapasztalhatóvá számunkra.

Schekk Bence ppt-vel is készült, amely az élményekre koncentrált. Újabb és újabb kalandok kerültek elő. Nem akart vége szakadni a beszélgetésnek.

Újra együtt, de nélkülük
Ertekelo_1 Ertekelo_2
Ertekelo_3 Ertekelo_4