Honvédelem, mint mindig

Megkegyelmezett az időjárás

Veszprém – A hagyományoknak megfelelően az Öveges iskola kollégiuma ismét négy fős csapattal indult a megyei honvédelmi versenyen. A szervezők kiemelten hálásak voltak a szereplés miatt, hiszen a tavalyi 18-as létszám az idén 12-re csökkent, valószínűleg a vírusveszély okán. Az időjárás is megkegyelmezett, mert az előző napi esős idő után, napos, kimondottan sportos körülmények fogadták a résztvevőket.
A házigazdák a szokásoknak megfelelően kitettek magukért, sőt az akadálypálya bővítésével, a program részletesebb megírásával sokat léptek előre azért, hogy izgalmasabb és pontosabb legyen a vetélkedő.
Természetesen a mezőnyben ismét ott voltak a rendészeti iskolák diákjai, akik egész évben erre a megmérettetésre készülnek, illetve a „civil” tanulók, akik igyekeztek minél jobban teljesíteni az állomások feladatait.
part000001 (1)Az Övegest a Bükki Bence, Kaszap Bálint, Kazsoki Martin, Pálfi Kevin összetételű kilencedikes közösség képviselte. A fiúk könnyedén teljesítették a fizikai számokat, a 400 méteres fegyveres futást, az akadály-, illetve mátrixpályát, a kézigránát hajítást, a betegellátást és szállítást, de megállták a helyüket a céllövészetben, valamint a terepviszonyokról, honvédelmi szakkifejezésekről szóló elméleti totóban is.
part000001
Az idén abban is újítottak a vendéglátók, hogy csak az első négy helyezett esetében hirdettek sorrendet, a többi résztvevőt egységesen díjazták. Utóbbi csoportba került az Öveges is, a négy fős fűzfői csapat újabb remek tapasztalatokat szerzett, miközben viselkedésükkel, szereplésükkel méltóképpen képviselték iskolájukat.