Honvédők nagyszerű küzdelme

A hagyományoknak megfelelően Veszprémben rendezték meg a megyei honvédelmi versenyt. A házigazdák dicséretes rugalmasságának és az időpont halasztásának köszönhetően esős, hideg nap helyet tökéletes időben feszült egymásnak az egyenként négy fős csapat.
Az Öveges iskola alakulata tavaly óta nem változott, így Bükki Bence, Kaszap Bálint, Pálfi Kevin és Wenczel Ákos egyaránt rutinosan készülődött a kilenc versenyszámot felvonultató vetélkedőre.

hadi1

Az alapos felkészülés ellenére nem volt könnyű dolguk, hiszen a vetélytársak olyan iskolákból érkeztek, ahol hivatásszerű rendészeti pályára képzik a diákokat.
Mindezek ellenére több állomáson is, az addig ott járt csapatok közül a legjobban teljesítettek az Öveges fiataljai. Voltak fizikai erőpróbák (400 méteres fegyveres váltó, akadály- és mátrixpálya, kézigránát hajítás. Technikai tudást igényló versenyek: légpuska, illetve lézerpuska lövészet. Pihenni pedig a honvédelmi totó kitöltése, vagy a tereptárgyak távolságának megbecslése közben lehetett.

hadi
A megszokott magas színvonalú szervezés mellett végül a 11. helyet szerezte meg a fűzfői szakiskola csapata, melynek tagjai elhatározták, hogy jövőre is szeretnének ott lenni a mezőnyben, de szorgalmas felkészüléssel előrébb végeznének a rangsorban.