Közel 30 milliós eszközfejlesztés

FPA121241

A szakképzés közel 30 milliós eszközfejlesztése a VSZC Öveges iskolájában

Pályázati keretből a 2020-2021-es tanévre újabb fejlesztések érkeztek az Öveges József Technikum és Kollégiumba. A fejlesztések elsősorban azt a célt szolgálják, hogy az intézmények meg tudjanak felelni a mai kor, az Ipar 4.0, és a gazdasági szereplők követelményeinek, valamint a tanulók és szülők által támasztott igényeknek. 

FPA121239

A Veszprémi SZC Öveges József Technikum és Kollégiumra is kiemelt figyelmet fordít a Centrum vezetése, ahova a pályázati keretből közel 30 millió forintnyi támogatás jutott. A nyár folyamán érkezett CNC eszterga és CNC marók értéke meghaladja a tízmillió forintot. A CAM oktatáshoz most a terem informatikai infrastruktúrája is frissítve lett korszerű számítógépek beszerzésével. A fejlesztés során más területek is korszerű IT eszközökhöz jutottak. A hálózatot már egy kiváló HP szerver szolgálja ki és 20 laptop is került az intézményhez. A teljes fejlesztés az előző éveket meghaladó mértékben teszik lehetővé, hogy a diákok a legkorszerűbb technológiákat tudják a gyakorlaton valós ipari környezetben, tapasztalat útján elsajátítani.

FPA121236

A szakmai fejlesztés nem csak az eszközökre összpontosít. Ugyanilyen fontos a képzések fejlesztése is. A következő tanévre több képzés meghirdetésével készül az iskola, amelyben a hagyományos informatika, elektronika, épületgépészet és kereskedelem mellet új lehetőségek is megjelennek. Ismét lehet épületgépész technikus szakra jelentkezni és bevezetésre kerül a kishajó építő és fenntartó képzés, amely a Balaton körül lévő vitorlás építőkön és kikötőt fenntartókon túl az érdeklődő fiataloknak is remek lehetőség nyújt.

FPA121228
FPA121221

Két veszprémi hírportál is beszámolt az eseményről, amelyek itt és itt olvashatók.

Köszönjük a Veszprémi Szakképzési Centrum és a sajtó támogatását!

vezetőség