Már egy hónapja köztünk vannak a csipetkék

Felkészült „Csipetkék” az Övegesben

2018. augusztus huszonegyedike és huszonhatodika között került megrendezésre a VSZC Öveges József intézményének Csipetke tábora.
Az iskolában évek óta hagyomány az elsős diákok felkészítése az előttük álló tanévre. Idén a GINOP-6.2.3-17-2017-00001 pályázati konstrukció segítségével válhatott valóra az élmény dús hét a leendő kilencedik évfolyamos diákok számára.
IMG_6325

Az új diákok augusztus 21-én, kedden töltötték meg újra élettel a kollégium falait, amely mindig is a tábor bázisa volt. A szokásos adminisztratív feladatok után a „Csipetkék” megismerkedhettek osztályfőnökeikkel. A tábori délelőttökön fejlesztő foglalkozásokon vettek részt a tanulók, a délutánok pedig szabadidős programokkal teltek. Állatkerti látogatás, kalandparki élménytúra, helyismereti feladatok, filmvetítés, táncbemutató és táncház, kvíz vetélkedő és budapesti kirándulás is szerepelt a programsorozatban. A sok móka és vidámság, az idősebb diákok támogató és segítő hozzáállása, a táborban közreműködő pedagógusok közvetlensége és szakmai munkája nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a leendő elsős diákok már az első naptól otthonosan érezzék magukat iskolájukban. A különböző programelemek segítették az iskolai szokások, szabályok megismerését, a kezdő évfolyamos diákok beilleszkedését. A fejlesztő pedagógusok, a kollégiumi nevelőtanárok és az idősebb tanulók csapatmunkája volt a tábor sikerének kulcsa.
IMG_6338
Bízunk benne, hogy a kilencven táborlakó emlékezetes útravalóval, energikusan, felkészülten vág neki az új tanévnek.

Takács Bernadett
kollégiumi nevelőtanár

IMG_6322
IMG_6312
IMG_6307

fotó: Hódy Tibor