Összefoglaló az Öveges Informatikai Versenyről

2018. április 12.-én került megrendezésre az immár hagyományos Öveges Informatikai Verseny és Idegen nyelvi Verseny. A közel két évtizedes múltra visszatekintő eseményre előzetesen lehetett jelentkezni, és a verseny napján reggel 9 órától a helyszínen történt a regisztráció.
9:45-kor Schindler Lászlóné, a Veszprémi Szakképzési Centrum főigazgatója köszöntötte a résztvevőket, majd Tóth Lajos Péter igazgató ünnepélyes megnyitójával kezdetét vette a megmérettetés. Az informatikai versenyre 13 iskolából érkeztek általános iskolai 7-8. osztályos tanulók Balatonfűzfő, Balatonfüred, Celldömölk, Pápa, Siófok, Sümeg, Szabadbattyán, Várpalota, Veszprém, Vörösberény településekről.
A 19 csapat négy csoportban, forgószínpad szerűen oldott meg szövegszerkesztés, prezentáció készítés, teszt, illetve számítógép-szerelési feladatokat. A résztvevő 53 diák kiváló felkészültségről tett tanú-bizonyságot, ami az őket kísérő 13 felkészítő tanár nagyszerű munkájának is köszönhető.

A vetélkedés a már megszokott jó hangulatban zajlott, és 13:45-kor került sor a hivatalos eredmény-hirdetésre. Az első három helyezett, az elismerés mellett, értékes nyereményben is részesült támogatóink jóvoltából, akik az átadáson is részt vettek. Ezúton is köszönetünket fejezzük ki nekik.

Eredmények:

I. hely: Szent Benedek Katolikus Általános Iskola, Celldömölk Itv@gyunk nevű csapata
II. hely: Dózsa György Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola, Veszprém DDs nevű csapata
III. hely: Rózsa úti Általános Iskola, Veszprém, FREEWIFI nevű csapata.

Gratulálunk minden résztvevő diáknak, és felkészítőinek!
Jövőre ismét találkozhatunk!

A verseny képei.

Bökönyi-Benedek István