Technikumi képzés

TECHNIKUMI ÁGAZATI KÉPZÉS – 8. osztály után kezdődő – 5 év

OM azonosító: 203066/004

Az érettségivel együtt az ötödik évben technikusi végzettséget szereznek a diákok. A tanulók felkészülnek a biztonságos munkavégzésre, az elhelyezkedésre, az idegen nyelvű álláskeresésre.

A felvétel feltétele egészségügyi alkalmasság is.

A képzésben diszfunkciós tanulók jelentkezésére is számítunk.

A tanulók tanulmányi eredményüktől függően ösztöndíjban részesülnek az iskolában és a gyakorlati képzőhelyen egyaránt.

Technikusi képzések, végzettségek

5301 – elektronika és elektrotechnika ágazat, technikumi képzés – 5 év
Elektronikai technikus
Erősáramú elektrotechnikus
Ipari informatikai technikus

Duális képzés a Denso székesfehérvári gyáregységével együttműködve.
eon

Az Elektronikai technikus tanulók az általános képzés mellett magas szintű speciális, elméleti és gyakorlati elektronikai, informatikai, villamosipari, áramkör építési és üzemeltetési, irányítástechnikai ismereteket szereznek. Elsajátítják a mérőműszerek kezelését. Hibakeresési példákon keresztül gyakorlati jártasságot szereznek.

Az Erősáramú elektrotechnikus tanulók az általános képzés mellett üzemi energetikai hálózatok létesítésével, üzemeltetésével, informatikai, villamosipari, energiagazdálkodási, építési és üzemeltetési, irányítástechnikai ismereteket szereznek. Elsajátítják a mérőműszerek kezelését. Hibakeresési példákon keresztül gyakorlati jártasságot szereznek.

Az Ipari informatikai technikus tanulók a gyártó és kiszolgáló ágazatok informatikai szakembere. Feladata a korszerű számítástechnikai termékek és folyamatok háttértámogatása, vezetékes és vezetéknélküli összeköttetés biztosítása, rendszerek üzemeltetése. Az Ipar4.0 környezetben képes az informatikai feladatok ellátására.

5311 – épületgépészet ágazat, technikumi képzés – 5 év
Épületgépész technikus

eon

Az Épületgépész technikus tanulók a családi házak, középületek, intézmények és ipari létesítmények gáz, víz, szennyvíz, fűtés, hűtés, szellőzés hálózatának kiépítését vezeti. Ismeri a kivitelezés lépéseit, és műveleteit, azok előkészítését, kivitelezését és kezeli a szükséges dokumentációkat.

5321 – kereskedelem ágazat, technikumi képzés – 5 év
Idegen nyelvű ipari és kereskedelmi technikus
Kereskedő és webáruházi technikus

eon

Az Idegen nyelvű ipari és kereskedelmi technikus tanulók az általános képzés mellett speciális nyelvi, elméleti és gyakorlati, nemzetközi gazdasági, marketing, áruforgalmi, kereskedelmi ismereteket szereznek. Megismerik a gazdasági élet alapfogalmait, összefüggéseit, és képessé válnak ezek felhasználására munkájukban, nemzetközi ügyek idegen nyelvű intézésében.

A Kereskedő és webáruházi technikus tanulók az általános képzés mellett speciális elméleti és gyakorlati gazdasági, marketing, áruforgalmi, kereskedelmi, adóügyi, vállalkozási ismereteket szereznek. Megismerik a gazdasági élet alapfogalmait, összefüggéseit, és képessé válnak ezek felhasználására munkájukban, ügyek intézésében.

A tanulók elsajátítják az EBCL (Egységes Európai Gazdasági Oklevél), valamint az ECDL bizonyítvány megszerzéséhez szükséges tudásanyagot.

5331 – informatika és távközlés ágazat, technikumi képzés – 5 év
Informatikai rendszer- és alkalmazás-üzemeltető technikus
Infokommunikációs hálózatépítő és –üzemeltető technikus

eon

Az Informatikai rendszer- és alkalmazás-üzemeltető technikus tanulók az általános képzés mellett magas szintű informatikai ismereteket, információtechnológiai, programozási és adatbázis kezelési, valamint hálózatüzemeltetési ismereteket, továbbá az IT munkakörök betöltéséhez szükséges alapokat sajátítanak el.

A képzés mellett a nemzetközileg elismert CISCO cég hálózati ismeretek tananyaga elsajátítható és – költségtérítés mellett – nemzetközi vizsga tehető.

Az Infokommunikációs hálózatépítő és –üzemeltető technikus tanulók hálózatok telepítésével és üzemeltetésével foglalkoznak. Részt vesznek a beruházásoknál az optikai és réz alapú kábelhálózatok, kötések, rendezők, telepítésében, végberendezések installálásában mind az informatika, TV, kábeltelevízió és telefonhálózat esetén.

A képzés mellett a nemzetközileg elismert CISCO cég hálózati ismeretek tananyaga elsajátítható és – költségtérítés mellett – nemzetközi vizsga tehető.