Parasport nap 2019

A Magyar Parasport Napját ezentúl minden évben február 22-én ünnepeljük

Ehhez kapcsolódóan február 26-án látogatott iskolánkba Navratyil Sándor, aki fiatal korában szenvedett autó balesetet és deréktól lefelé megbénult. Ezt követően ő volt az első magyar téli paralimpikon (síelésben), illetve az első olyan magyar versenyző, aki téli és nyári (tenisz) paralimpián egyaránt rajthoz állhatott.

Ez alkalommal a parasport lehetőségeiről és történetéről beszélt. Magunk is meglepődve hallgattuk, hogy milyen sok verseny és verseny szám áll rendelkezésre. Ezek a mozgások legtöbbször a rehabilitációval kezdődnek. Erős motiváló tényező, hogy ezáltal újra a szabad mozgás érzését élheti át a sérült a sporton keresztül. Ez a napi erőnlétet és lelki erőt is szolgálja.


Nagy tisztelettel beszélt Halassy Olivérről, aki az első magyar parasportoló volt akkor, amikor még nem is létezett ez a kifejezés. A diákokkal együtt érdeklődve néztük a kiválasztott videókat, ahol a a különböző sportok összefoglalói igazi verseny élményt nyújtottak.
A végén érdeklődő kérdéseinkre is válaszolt és páran még egy kötetlen beszélgetésre is maradtunk. Ezúton is köszönjük, hogy együtt lehettünk.