Robogunk az országos közlekedési verseny döntőjébe

2018. április 18-án, Balatonalmádiban, a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár parkolójában rendezték meg a megyei Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupát.

A tavalyi évben a Balatonalmádi Rendőrkapitányság jóvoltából sok diákunk tette le a KRESZ-vizsgát mopedre, így idén a mi intézményünkből indultak legtöbben a versenyen. Összesen 20 fő nevezett iskolánkból a megmérettetésre.
A versenyzők három kategóriában mérhették össze tudásukat:

  • kerékpár,
  • segédmotoros-kerékpár,
  • személygépkocsi.

Reggel diákjaink már a KRESZ-tesztet és az „Elsősegélynyújtó” feladatsort töltötték. Ezt követően a kerékpárosok és az autósok a rutinpályán bizonyíthatták ügyességüket. A többiek a forgalomban tehették próbára magukat mopeddel és személygépkocsival. A verseny második felében a robogósok brillírozhattak az akadálypályán, míg a biciklisek egy rövidebb útvonalat jártak be a városban. A kétkerekű járművek részére kiírt ügyességi feladatoknál a „nyolcast”, a sarokfordítást, a szlalomot stb. mutatták be a versenyzők. Az autósoknak különböző parkolási típusokat, tolatást, célmegállást kellett teljesíteni. A feladatok természetesen időre mentek hibapontok levonásával.

A rendezvényen vendégül látták a résztvevőket, az ifjú közlekedők apró ajándékokat is vihettek haza emlékül. Az eredményhirdetésre 13 órakor került sor. A tesztek jó megoldásáért Buda Koppány, Hornung Orsolya és Sinkó Péter dicséretben részesült.
Intézményünk dobogós helyen végzett az összesített versenyszámokban:
Ferenczi Dominik 3. helyezett lett személygépkocsi kategóriában.
Havelda Alex 2. helyezést ért el moped kategóriában.
Vipler Levente pedig segédmotoros-kerékpár kategóriában győztesként jutott tovább az országos döntőbe, képviselve iskolánkat.
Résztvevőink: Pozsgai Zalán (9. b), Vipler Levente (9. c), Fülöp Máté (9. h), Péter Richárd (9. h), Szkok Máté (9. h), Környei Kevin (9. i), Németh Natália (10. c), Buda Koppány (10. e), Havelda Alex (10. e), Károlyi Róbert (10. e), Kun Botond (10. e), Nagy Martin (10. e), Nagy-Zsugya Gellért (10. e), Pekker Alex (10. e), Sátor Felicián (10. e), Répási András (10. i), Hornung Orsoly (11. c), Sinkó Péter (11. h), Bognár Balázs (12. h), Ferenczi Dominik (12. h). Köszönjük a részvételt, és gratulálunk a helyezetteknek!
Képek hamarosan!

Légrádi Csilla, kísérő tanár

DSCF3159
További képek az Öveges képtárban.