Csipetketábor 2017

Mindenki nagy izgalommal várta, hogy augusztus 29-én megkezdődjön a tábor.

Amikor odaértünk le kellett jelentkezni az asztalnál osztályonként. Minden asztalnál ott vártak minket a csapatvezetőink, akik megmutatták hol lesz a szobánk. Bementem a szobába ott vártak a szobatársaim. Nagyon kedvesek voltak bemutatkoztunk egymásnak. Utána megterveztük a csapatzászlót, és kitaláltuk a csapatnevet. Mikor az kész volt, kaptunk egy kis szabadidőt.

Azután pedig elkezdődött a csapatjáték. Első feladat az volt, hogy egy fakanálra kötött madzagot át kellett húzni egymás ruháján. Nagyon vicces volt. Utána egy facebook csoportot kellett csinálni, majd mentünk activitizni. Gyorsan túl lettünk rajta. Elmentünk vacsorázni a kollégiumtól nem messze lévő étterembe. Vacsora után visszamentünk és megkezdtük a fürdést. Miután mindenki végzett, beágyaztunk és kipakoltunk a bőröndökből. Később pedig benéztek a csapatvezetőink, hogy megnézzék rend van-e, meg szóljanak hogy lassan nyomjuk le a villanyt és csendesedjünk el. Lámpaoltás után még beszélgettünk meg egy kicsit telefonoztunk.

Másnap reggel felkeltünk, beágyaztunk aztán várt ránk a reggeli torna. Torna után csapatonként mentünk reggelizni. Reggeli után , 10 óra körül elindultunk gyalog a balatonfűzfői Föveny strandra. Mikor odaértünk várt minket a rendőrség egy kis bemutatóval, kirakóval, amit részeg-szemüveggel kellett kirakni. Azután lepihentünk egy kicsit. Pihenés után megkezdődtek a csapatversenyek. Volt talicskázás, rákjárás, barkóba és karikába dobás. Ebédeltünk. Hoztak nekünk a strandra szendvicseket és vizet. Evés után, aki szeretett volna bemehetett a Balatonba fürdeni, lecsúszhatott a csúszdán és elmehetet körülnézni és vásárolni. 17 óra körül elindultunk visszafele. Visszaértünk lepakoltunk és csapatok szerint mentünk vacsorázni. Vacsora után meg egy kis szabadidő volt aztán megfürödtünk és visszamentünk a szobákba. Este megint bejöttek a csoportvezetők beszélgetni ugyanarról, mint előző este. Meg megkérdeztek minket hogy tetszett a mai nap, hogy éreztük magunkat. Nem sokkal később pedig már aludtunk.

Másnap reggel felkeltünk és mentünk tornázni. Torna után pedig reggelizni indultunk. Reggeli után összepakoltuk a dolgainkat, rendet raktunk a szobába, beágyaztunk és kipakoltunk a hűtőből meg a szekrényekből. Ha ez kész volt az ágyneműket, amiket használtunk betettük a lépcső alól, és a bőröndöket bevittük a megadott szobába. Összegyűltünk az udvaron és elindultunk a Fűzfői szabadidőpark fele. Mikor odaértünk letettük a táskákat és lehetett menni, bobozni, a kilátóba valamint el lehetett menni sétálni és vásárolni. Bobozás után pedig visszamentünk ebédelni. Ebéd után átmentünk az iskolaudvarra. Ott táncoltunk, eredményt hirdettek és mindenki kapott 2 gombóc fagylaltot. Miután a fagylaltot megette mindenki eloszlott a tömeg és haza lehetett menni. Az évnyitóra viszont vissza kellett menni 17 órára.

Hát ennyi volt az idei Csipetketábor röviden.

Készítette: Verrasztó Eszter és Bödör Veronika Vivien 9/c